Steppernes Datter

En serie af Anne Lilmoes

Steppernes Datter er en genudgivelse af Yaxhiri bøgerne 1-3 som billigbøger

Yaxhiri 1:

Om Yaxhiris barndom fra hun som spæd kommer flydende i en kurv på floden og bliver fundet af bonden Sigvard fra Lindegården. Han bliver hendes højtelskede far, og hans kone, Katrine bliver hendes mor. Hun får også en søster, Sisse-Mi, og de to følges altid ad. Yaxhiri og Sisse-Mi. Da Yaxhiri er ganske ung, forelsker hun sig, men hun må kæmpe hårdt for kærligheden. Det ender dog med, at hun får sin Zacharias. Kun for at opdage, at hun derved har gjort Sisse-Mi ulykkelig. Og Yaxhiri ender med at følge den skæbne, hun egentlig altid har vidst, var hendes. Hun forlader Lindegården og rejser ud i verden. Alene.

Yaxhiri 2:

Yaxhiri kommer til et land, hvor to brødre kæmper om magten. Først forelsker hun sig i Den Gyldne Ørns Søn, som er konge i Den Hellige By. Men da hun opdager, hvilke barbariske skikke han støtter, bliver hun så rystet, at hun må flygte. Ud i skovene. Ud til Den Snigende Panters Skygge, den yngre broder, som prøver at tage magten. Det viser sig dog, at der også foregår grusomheder i skovene, og Yaxhiri må flygte igen. Ingen af de to brødre vil dog give slip på hende, og i et sidste lidenskabeligt opgør ender det med, at de slår hinanden ihjel…

Yaxhiri 3:

Yaxhiri kommer til De Grønne Engles Dal. Der møder hun den unge shaman, Zuresh, som bliver hendes livs store kærlighed. Men deres betingelser er meget vanskelige. For Zuresh er forfalden til stjernestøv, og i et forsøg på at redde ham må Yaxhiri gå igennem de frygteligste prøvelser, hvor hun møder både elvere og zombier. Og så mislykkes det alligevel. Først da Zuresh selv beslutter sig, kan det unge par drage ud i verden. Sammen.